Comptador de visites

contador de visitas

Benvinguda

Hola! Benvinguts i benvingudes al bloc del Departament de música de l' IES Clot del Moro de Sagunt. Ací trobareu partitures, apunts, comentaris, vídeos i un munt de coses més. Esperem que us resulte interessant i útil. Fins aviat!

_____________________________________________________________________________________


diumenge, de novembre 14

Hatsune Miku

Que qui és Hatsune Miku? Doncs és una cantant japonesa amb un èxit impressionant. Allà on actua, arrassa. El més increïble de tot plegat és que no és una persona real sinó virtual.

Mireu aquest vídeo d'una actuació de Hatsune:




Com heu vist, gràcies a la tecnologia, es crea un holograma de la cantant damunt de l'escenari.

Ací teniu un vídeo on es veu el procés de creació de la imatge de la cantant virtual. Per cert: el software original es va crear a una universitat de Barcelona (Universitat Pompeu Fabra) i després el van vendre a Yamaha.




El més sorprenent de tot és que els seus seguidors la veneren com si fóra real. No perceben el concert "com si ella estiguera allí". Per a ells i elles, Hatsune Miku està allí.

Igual, a partir d'ara, quan algú necessite un/a cantant ja no farà un càsting sinó que telefonarà un informàtic. Què en penseu?

Publicació més recent Publicació més antiga Inici

2 comentaris. I tu què n'opines?:

Pense que la tecnologia avança a passos molt mes grans del que nostra ment pot assimilar i no ens adonem.

Els robots a mesura que van passant els anys estan llevant més llocs de treball. Per què a la llarga són molt mes eficients i barats que les persones.

Un exemple cridaner d'açò, és el robot ASIMO de Yamaha (la mateixa empresa que ha creat Hatsune Miku), aquest robot d'aspecte humanoide a part d'estar llevant molts llocs de recepcionistes en hotels, guies turístics, cambrers, etc... a Japó, clar. Ara s'atreveixen a introduir-ho en una orquestra, imagineu-se en un futur no gaire llunyà que quan anàrem al Palau de la Música, escoltàrem a una orquestra de prestigi internacional dirigida per un ASIMO.

Ací us deixe el vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=qRUyVCfFh1U

En realitat, són els "artistes reals" els qui s'assemblen cada vegada més a replicants. Mireu, si no, les Lady Gaga o Shakira. Es fa difícil apreciar la diferència entre elles i la Hatsune Miku. Com va vaticinar Baudrillard, els simulacres precedeixen als seus referents reals fins el punt de fer-los oblidar. Mireu què s`ha fet dels Beatles, que aquests dies han venut més discs que en vida. Ells ja no estan, però els seus replicants perviuen eternament sense les incomoditats que la seua "realitat" poguera ocasionar a la indústria o als seus veïns. A més, ja no hi ha perill que emeten missatges subversius. Els artistes subversius d'avui en dia es retraten amb el Dalai Lama, Bill Gates o el Papa, i els recorden que el món no va bé, com fa l'anodí Bono.

La música...



La recomanació d'Àlex

Ací teniu Flow Yourself, el grup d'un ex-alumne del Clot del Moro: Eusebi Almenar. Solución és una cançó molt xula i està interpretada amb moltíssima força. Quina plaer tenir antics alumnes tan creatius!

Les vostres recomanacions

Laura Marigil m'envia aquesta magnífica cançó feta amb només 4 acords (Rem, Sib, Fa i La), alguns instruments originals (trompeta, melòdica...) però, sobretot, amb moltíssima gràcia.

Material de descàrrega


Recursos musicals

Spotify gratuït
Ací teniu l'opció gratuïta d'aquest magnífic programa: hi trobareu pràcticament qualsevol música.

Audacity
Un programa gratuït per gravar so al teu ordinador. Ací tens un breu tutorial per començar a usar-lo.

Efectes sala
-una altra (del ministeri d'educació)
-deu més (per si no en tens prou)

Anar a Un Clot de Ball