Comptador de visites

contador de visitas

Benvinguda

Hola! Benvinguts i benvingudes al bloc del Departament de música de l' IES Clot del Moro de Sagunt. Ací trobareu partitures, apunts, comentaris, vídeos i un munt de coses més. Esperem que us resulte interessant i útil. Fins aviat!

_____________________________________________________________________________________


dilluns, de novembre 7

Llenguatge de signes i música

En els últims mesos, i per diverses raons, són molts els vídeos que han arribat a mi sobre la preciosa relació que s'esdevé quan ajuntes llenguatge de signes i música. En aquests casos el mot "intèrpret de signes", des d'un punt de vista musical, no pot ser més encertat.

La primera és la famosíssima The man I love (Gershwin) de Pina Bausch on l'intèrpret simplement tradueix a llenguatge de signes la lletra de l'Ira Gershwin. Però, com es veu, esdevé pura coreografia. Per què em transmet tanta tristesa aquest xic parlant de l'home que estima?



Ací, Pina Bausch, en fa un ús més divertit.



A casa nostra també trobem llenguatge de signes utilitzat com a traducció de la lletra i com a pura estètica. Ací tenim un vídeo del Feliu Ventura:



I en aquest directe de Rapsodes trobem una poderosíssima lectura hiphopera on les mans del llenguatge de signes conflueixen amb els gestos típics del rap.




Però he deixat per a la fi la meua favorita: l'Ojalá de Silvio Rodríguez interpretat per Beke amb una tremenda força expressiva.

Publicació més recent Publicació més antiga Inici

0 comentaris. I tu què n'opines?:

La música...



La recomanació d'Àlex

Ací teniu Flow Yourself, el grup d'un ex-alumne del Clot del Moro: Eusebi Almenar. Solución és una cançó molt xula i està interpretada amb moltíssima força. Quina plaer tenir antics alumnes tan creatius!

Les vostres recomanacions

Laura Marigil m'envia aquesta magnífica cançó feta amb només 4 acords (Rem, Sib, Fa i La), alguns instruments originals (trompeta, melòdica...) però, sobretot, amb moltíssima gràcia.

Material de descàrrega


Recursos musicals

Spotify gratuït
Ací teniu l'opció gratuïta d'aquest magnífic programa: hi trobareu pràcticament qualsevol música.

Audacity
Un programa gratuït per gravar so al teu ordinador. Ací tens un breu tutorial per començar a usar-lo.

Efectes sala
-una altra (del ministeri d'educació)
-deu més (per si no en tens prou)

Anar a Un Clot de Ball